20 april 2019
16:00

Akropolis IF

Referat: Karlslunds IF HFK - Akropolis IF

Dagens match i Division 1 Norra mellan Karlslunds IF HFK och Akropolis IF slutar 1-1 efter att lagen har haft en halvlek och en utvisad spelare var. Karlslunds mål görs av Mahammed Abdi Momin i början av matchen.

Varför ändra ett icke förlorande lag? Möjligen var det så Karlslunds tränarpar Samuel Wowoah och Jonathan Ederström tänkte då de för tredje raka matchen, av tre möjliga i årets Division 1, mönstrar exakt samma startelva:

Jakob Kindberg
Gabriel Kopkin (ut '46) - Adam Björk - Anton Olsson
Simon Gefvert - Ibrahim Habib - Sebastian Loyola Nydén (utv. '68) - Justin Salmon - Furkan Motori
Mahammed Abdi Momin (ut '71) - Shpëtim Hasani

Avbytare:
Tim Månsson, Camron Nguesseu, Daniel Hultqvist (in '46), Sermed Habib, Dennis Koss (in '71), Freddy Swartling, Christer Lipovac

Karlslund får en drömstart av matchen då målprotokollet behöver tas fram och fyllas i redan i den femte minuten. Karlslund får nämligen en vänsterhörna som i vanlig ordning denna säsong slås in av Simon Gefvert. Adam Björk dyker upp och nickar bollen till Mahammed Abdi Momin som från nära håll nickar in sitt andra mål för säsongen, 1-0!

Under den första halvleken står Karlslund för en mycket stark prestation och dominerar spelet, bollinnehavet och målchanserna. Akropolis får inte mycket tid att göra något vettigt och inga större farligheter skapas. 1-0 står sig dock till halvtidsvilan.

Inför den andra halvleken tvingas Gabriel Kopkin att bryta efter en smäll i slutet av den första halvleken, och in kommer Daniel Hultqvist. Akropolis gör å sin sida ett dubbelbyte vilket i efterhand ses som lyckat. I den andra halvleken blir Karlslund mer tillbakatryckta av Akropolis och det är lite ombytta roller sett till den första halvleken. Karlslund sticker dock upp lite då och då och skapar en del chanser.

I den 68:e minuten drar Sebastian Loyola Nydén på sig två varningar på tio sekunder och blir därmed utvisad, och trycket från Akropolis ökar ytterligare. Några minuter senare byts 18-årige mittfältaren Dennis Koss in istället för målskytten Momin.

I den 82:a minuten kommer så kvitteringen till 1-1 efter ett högerinlägg som lite turligt studsar rätt till en relativt fri bortaspelare som på halvvolley kan trycka in 1-1.

Tre minuter senare drar sig en bortaspelare på sig sitt andra gula kort och får göra Loyola Nydén sällskap i utvisningsbåset, om det nu hade funnits något sådant i fotboll.

De sista minuterna av matchen spelas av och matchen slutar 1-1, vilket ändå bör ses som ett rättvist resultat. Så här på påskafton när det är signifikativt att dela med sig av varandra, av teckningar, av godis och annat så är det kanske inte mer än rätt att vi även ska dela på poängen och halvlekarna.

Den delade poängen innebär att båda lagen fortfarande är obesegrade efter tre omgångar, med en vinst och två oavgjorda matcher.

Här kan ni se höjdpunkter från matchen

Nästa match för Karlslund spelas på bortaplan mot Bodens BK vilka ännu inte har fått känna på poäng i årets serie. Boden möter först Nyköpings BIS på måndag innan de tar emot Karlslunds IF HFK nästa söndag. Har ni inte vägarna förbi Boden, som f ö ligger 100 mil norr om Örebro, så kan ni alltid se matchen på EttanPlay.